CZ

Provizorní - Stavební schodiště

Stavební schodiště je nepostradatelnou součástí stavebnictví, protože zajišťují bezpečný a pohodlný přístup mezi různými úrovněmi budovy během fáze výstavby.

Jako dočasná infrastruktura slouží stavební schody jako provizorium do doby, než je instalováno konečné schodiště nebo než je budova dokončena. Použití stavebních schodů nabízí řadu výhod, které zajišťují hladkou a efektivní realizaci stavebního projektu.
 

  • Stavební schodiště je dočasné schodiště během fáze výstavby
  • Stavební schodiště není trvale připojeno ke stavbě
  • Montáž od stěn poskytuje prostor pro provádění omítkových a malířských prací
  • Rychlá a snadná montáž a demontáž schodiště
  • Šetrné používání do doby, než bude schodiště "nově" vyměněno.

     

VÝHODY STAVEBNÍCH SCHODŮ

  • Úspora času a nákladů 
    Stavební schodiště umožňují optimalizovat průběh prací na staveništi, protože poskytují dělníkům a řemeslníkům bezpečný a rychlý přístup do různých pater. Čas strávený výstupem a sestupem je minimalizován, což vede ke zvýšení produktivity a efektivnímu provádění stavební fáze. Používání stavebních schodů navíc snižuje náklady na dočasné výtahy nebo alternativní přístup.
     
  • Bezpečnost pracovníků
    Bezpečnost je na každém staveništi nejvyšší prioritou. Stavební schodiště zajišťují bezpečný přístup a poskytují madla a zábradlí, která pracovníkům poskytují větší bezpečnost při výstupu a sestupu. Dobře umístěné zábrany zabraňují pádu předmětů a minimalizují riziko nehod.
     
  • Flexibilita a přizpůsobivost
    Stavební schody lze snadno přizpůsobit potřebám a podmínkám staveniště. Mohou být vyrobena v různých tvarech, velikostech a sklonech, aby splňovala individuální požadavky stavebního projektu.
     
  • Dočasné řešení bez stavebních úprav
    Stavební schody jsou dočasné konstrukce, které nevyžadují trvalé stavební úpravy budovy. Po dokončení stavební fáze je lze snadno odstranit, aniž by zanechaly stopy nebo škody.
  • Přístupnost
    Při plánování stavebních schodišť lze zohlednit i bezbariérové prvky, které zajistí bezpečný přístup pro osoby s omezenou schopností pohybu.
     
  • Lepší pracovní postupy
    Pomocí stavebních schodišť lze efektivně přepravovat materiály a nástroje mezi jednotlivými úrovněmi. To vede k plynulejším pracovním postupům a pomáhá urychlit proces výstavby.
     
  • Flexibilita při umísťování
    Stavební schody lze umístit v různých částech budovy, aby se usnadnil přístup do různých oblastí stavby. To umožňuje optimální rozložení práce a materiálu.

STAVEBNÍ SCHODIŠTĚ - PLÁNOVÁNÍ A INSTALACE

 

  • Plánování a instalace stavebního schodiště vyžaduje pečlivost a odbornou zručnost, aby byla zajištěna bezpečnost a funkčnost. Nosnost a stabilita schodiště musí být vypočtena podle zatížení, které se může vyskytnout během fáze výstavby. Schody musí být řádně ukotveny a upevněny, aby se zabránilo jejich pohybu nebo deformaci.
     
  • Kromě toho by rozměry a sklony stavebních schodů měly odpovídat místním stavebním předpisům a bezpečnostním normám. Schody by měly mít protiskluzové nášlapy a dobře viditelná madla, aby se minimalizovalo nebezpečí zakopnutí. V příloze naleznete nápovědu k zaměření a rozměrům schodů.
     
  • Důležité jsou také pravidelné kontroly a údržba, aby byla zajištěna bezpečnost schodů po celou dobu výstavby. Jakékoli poškození nebo závady je třeba okamžitě opravit, aby se předešlo nehodám.

Naplánujte si stavební schodiště pomocí našeho konfigurátoru schodišť.

POUŽITÍ DŘEVĚNÝCH KONSTRUKČNÍCH SCHODŮ


Dřevěné stavební schody se používají v různých stavebních projektech. Často se používají v

  • obytných budovách,
  • komerčních objektech,
  • průmyslových závodech

Při renovacích se tyto schody používají také k zajištění přístupu mezi jednotlivými podlažími během přestavby. Jejich flexibilita a snadné použití z nich činí ideální řešení v různých stavebních odvětvích.

SCHODIŠTĚ - RŮZNÉ TVARY


Schodiště si můžete snadno a rychle nakonfigurovat. V konfigurátoru schodišť pro schodiště zadejte v kroku 2 tvar požadovaného schodiště. Můžete si vybrat mezi rovným, jednoduchým nebo dvojitě lomeným schodištěm s podestou nebo bez ní. V příloze najdete sortiment stavebních schodišťových edicí.

ZÁVĚR

Stavební schodiště jsou nepostradatelná dočasná řešení, která umožňují bezpečný a plynulý průběh stavební fáze. Jejich četné výhody, jako je úspora času a nákladů, bezpečnost pracovníků a flexibilita, z nich činí ideální řešení ve stavebnictví. Pečlivé plánování, instalace a pravidelná údržba mají zásadní význam pro zajištění funkčnosti a bezpečnosti stavebních schodišť.

 

Vyberte si ze široké nabídky stavebních schodů pro svůj stavební projekt.